Lang leve Straf!

STRAF stookt zijn eigen sound met het bloed op de tong en het hart onder de riem. Een geluid dat soms denken doet aan Mano Negra, Kaizers Orchestra, de Kift en Tom Waits. Zeven kapiteins, op een zinkend schip, die de polders en de zeeën bevoeren. Aanstekelijk, oorspronkelijk en diep gepassioneerd speelt STRAF hun Brabantse wereldmuziek tot iedereen aan boord meedeint. STRAF weet dat er in de reddingssloep geen plaats voor iedereen zal zijn, maar voor de overblijvers speelt straf vol overgave – tot de allerlaatste doodskreet is weggestorven


Discografie

Zinkend Schip (EP) 2007

Pompen of Verzuipen (CD) 2008

Vraatzucht (EP) 2010

(distributie door Sonic Rendez-vous)


De zeven kapiteins op het zinkend schip zijn

Lambèrt Koekelmans  accordeon & zang
Pill van Kempen         akoestische gitaar, trompet, banjo & zang
Jeffrey Willems         elektrische gitaar & zang
Peter Dupont             alt- en bassaxofoon, accordeon, voetpomptoeter & zang
Leon van Egmond      trombone, mondharmonica & zang
Wannes Rombouts     basgitaar & contrabas
Kees Swanenberg      drums & zangEnkele quotes uit de media

“Hier is een band aan het werk die menig polonaise heeft weten te overleven en niet bang is voor een biertje of zweetdruppeltje meer of minder” (fret)

“Klinkt Strafs polderpolka op het eerste gehoor toegankelijk en ‘keigezellig’, wie verder luistert hoort fraaie, intense poëzie” (Brabants Dagblad)

”Straf swingt te pan uit, het dak gaat eraf. Alle vrouwen van 16+ die er zijn, zijn er ongetwijfeld voor de mannen van Straf. Het plezier kan van grote afstand van hun gezichten worden gelezen, de pret straalt uit hun ogen en dat brengen ze over. De band danst en lacht. Het publiek ook. De band zingt en het publiek zingt mee. Lang leven Straf!” (3voor12) 

“...de band levert een set af die voelt als een grote toegift... “(3voor12) 

“…de beelden die Straf schetst in de teksten op ‘Pompen of Verzuipen’ zijn van een ongekende schoonheid…” (fileunder.nl)